Eerste Communie

De werkgroep Eerste Communie

nieuws eerste communie

Deze bestaat uit 7 personen, die zich inzetten om te komen tot een goede voorbereiding en een feestelijke viering van de Eerste Communie van de kinderen. Er wordt een ouderavond georganiseerd waarop aan de ouders informatie wordt gegeven. Bovendien worden de ouders geholpen om zelf thuis hun kind voor te bereiden aan de hand van een projectboek met vele handreikingen.

Daarnaast komen de kinderen 5 keer met gastouders in de Inzet samen om gezamenlijk in het projectboek te werken.

Tijdens het eerste communieproject zijn er ook nog diverse uitstapjes die helemaal aansluiten bij de thema’s uit het projectboek.
Leeftijd: groep 4.


Lieve Communicantjes,

En toen was het eindelijk zover, zondag 21 mei 2017, jullie grote dag. Met gespannen gezichtjes kwamen jullie binnen in de Inzet, allemaal feestelijk gekleed. Samen met Pastor Suidgeest liepen jullie de prachtig versierde kerk in, met je eigen mooi versierde doopkaars in de hand. De kerk vol met ouders met trotse, soms ontroerende gezichten, broertjes en zusjes, familie, vrienden, de juffen en anderen belangstellenden: de dag kon beginnen. Het thema van deze dag was: Jij bent bijzonder.

In totaal hebben 18 kinderen hun Eerste Heilige Communie mogen doen.

Voor het eerst samen aan de tafel van Jezus, dat was best wel spannend. Maar wat deden jullie het allemaal goed; het lopen, het samen bidden, de liedjes zingen, het voorlezen, samen de tafel dekken en tenslotte het Heilige brood ontvangen. Super goed gedaan, we zijn heel trots op jullie.

Jongens en meisjes, we vinden het fijn dat jullie nu voortaan met ons mee mogen doen; we hopen dat jullie veel van het project hebben geleerd en dat we jullie nog vaak zullen zien.

Natuurlijk werd ook Stichting June genoemd in de viering, wij hopen natuurlijk dat jullie het spaardoosje ingeleverd hebben, zodat zij dit goed kan besteden voor haar project in Gambia.

Jullie krijgen allemaal een e-mail, zodat jullie met je papa en mama de foto’s kunnen bekijken. Zij kunnen dan de foto’s nabestellen die Wim de Lange weer voor ons heeft gemaakt.

Groetjes van de Eerste Communiewerkgroep

Sylvia Bakker, Moniek van Velzen, Janneke Neefjes, Monique Bosman en Karin Kaagman

Bedankt allemaal

Met de Eerste Heilige Communieviering hebben we een gezellige en waardevolle periode afgesloten en we willen dan ook iedereen bedanken die ons met de voorbereiding van dit feest heeft geholpen. Natuurlijk niet te vergeten de kinderen en de begeleiding van het kinderkoor “Weereenlied” o.l.v. Marit, jullie hebben weer fantastisch gezongen.

Maar ook een bedankje voor de kosters, Ton de Hoogt voor het drukken van de boekjes, de vrijwilligers van de molen De Hoop voor de rondleiding, de mensen van Stichting June en niet te vergeten de juffen van de kinderen.

Hartelijk bedankt. En tot volgend jaar!

Onze werkgroep neemt dit jaar ook afscheid van twee toppers: Monique Bosman en Moniek van Velzen hebben na jarenlange inzet besloten te stoppen. Wij willen hen ook vanaf deze plaats ontzettend bedanken.

Ook voor Pastor Suidgeest was het de laatste viering, wij hebben hem op 21 mei al extra in het zonnetje gezet, maar ook vanaf deze plaats willen wij hem bedanken voor alles wat hij voor de parochie en vooral voor alle Eerste Communicantjes heeft betekend. Meer als 1000 kinderen mochten van hem de afgelopen 24 jaar in de Werenfriduskerk hun eerste Heilige Communie ontvangen. Dat is toch heel bijzonder!


Oproep!

Twee leden van onze werkgroep zijn helaas na jaren van enthousiaste begeleiding gestopt met hun taken. Wij zijn dus op zoek naar nieuwe werkgroepleden die het, net als ons, leuk vinden de kinderen van groep 4 voor te bereiden op hun Eerste Communie. Je kunt je aanmelden bij één van ons of via de mail: ecwerenfridus@hotmail.com

Werkgroep Eerste Communieviering

Sylvia Bakker (582268), Janneke Neefjes en Karin Kaagman

Contactadres: Sylvia Bakker-Van Ophem
Contactadres: Schenkeldijk 58, 1693 DN Wervershoof, tel. 582268

emailadres:     ecwerenfridus@gmail.com.