Eerste Communie

De werkgroep Eerste Communie

nieuws eerste communie

Deze bestaat uit zeven personen, die zich inzetten om te komen tot een goede voorbereiding en een feestelijke viering van de Eerste Communie van de kinderen. Er wordt een ouderavond georganiseerd waarop aan de ouders informatie wordt gegeven. Bovendien worden de ouders geholpen om zelf thuis hun kind voor te bereiden aan de hand van een projectboek met vele handreikingen.

Tijdens het eerste communieproject zijn er ook nog diverse uitstapjes die helemaal aansluiten bij de thema’s uit het projectboek.
Leeftijd: groep 4.


Nieuws van de Eerste Communiewerkgroep

Eerste heilige communie regio Wervershoof 2022-2023

De voorbereidingen zijn door de werkgroep van start gegaan, dit jaar wordt het regionaal gehouden en wel op 11 juni, mogelijk in de centrale kerk welke nog niet bekend is.

Op 7 november is de 1e ouderavond gehouden in het Trefpunt In Onderdijk, voor de Eerste Communie zijn er voor Andijk 4, Wervershoof 8 en Onderdijk en Medemblik geen communicanten. Op 19 maart vindt in de kerk van Wervershoof om 10.00 uur de presentatieviering plaats van de communicanten. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 3 februari in Wervershoof. Daarna volgen er nog 10 bijeenkomsten met kapelaan J. Correa en Marijke Pronk. Er zullen nog 3 bijeenkomsten worden gehouden hierbij wordt een bezoek gebracht aan de bakkerij, er wordt een speurtocht in de kerk gehouden en nog uitje naar Heiloo.

Zoals gemeld is de 1e ouderavond al gehouden, maar wilt u uw kind aanmelden voor zijn of haar 1e Communie in 2023, dan kunt u zich aanmelden bij kapelaan J. Correa, email: juannandres@gmail.com

Met vriendelijk groeten ,

Werkgroep Eerste Communie

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

emailadres:     ehcregiowervershoof@gmail.com