Eerste Communie

De werkgroep Eerste Communie

nieuws eerste communie

Deze bestaat uit zeven personen, die zich inzetten om te komen tot een goede voorbereiding en een feestelijke viering van de Eerste Communie van de kinderen. Er wordt een ouderavond georganiseerd waarop aan de ouders informatie wordt gegeven. Bovendien worden de ouders geholpen om zelf thuis hun kind voor te bereiden aan de hand van een projectboek met vele handreikingen.

Daarnaast komen de kinderen vijf keer met gastouders in de Inzet samen om gezamenlijk in het projectboek te werken.

Tijdens het eerste communieproject zijn er ook nog diverse uitstapjes die helemaal aansluiten bij de thema’s uit het projectboek.
Leeftijd: groep 4.


Nieuws van de Eerste Communiewerkgroep

Na weken van voorbereiding gaan we 27 februari van start met 21 communicantjes van groep 4 en 5. In de Inzet gaan we knutselen. Het thema van de voorstellingsdienst is jaar: Wij vliegen mee… En op zondag 3 maart gaan de enthousiaste communicantjes zich tijdens de viering van 10 uur voorstellen aan alle mensen in de kerk met hun zelf versierde luchtballon. De vrolijke viering wordt weer opgeluisterd door de kinderen van het kinderkoor Weereenlied.

Tijdens de Voorstellingsdienst krijgen de communicantjes hun projectmap uitgereikt. Daarin gaan we de komende weken werken. In deze map staan allerlei verhaaltjes, opdrachtjes en gebedjes, waarmee de kinderen voorbereid worden op hun eerste Heilige Communie. Voor de ouders is het belangrijk dat ze in de map, de brief van het Gezamenlijk Gastouderproject goed lezen en het projectoverzicht goed in de gaten houden. Sommige onderdelen doen de kinderen met hun ouders thuis en sommige onderdelen doen we samen in de Inzet.
Daarnaast gaan we ook nog allerlei leuke en interessante activiteiten samen doen.
De kinderen brengen een bezoek aan de molen van Wervershoof en er wordt verteld over de projecten in Gambia van Stichting June. De kinderen zullen ook met Kapelaan Piets aan tafel gaan.
En wanneer we het hele project af hebben is het tijd voor hun Eerste Heilige Communie op zondagochtend 26 mei. We hopen dat er heel veel mensen komen kijken en luisteren naar dit feestelijke gebeuren.

Voor nu wensen wij alle communicantjes en hun ouders heel veel plezier met de voorbereidingen.

Met vriendelijke groeten,

Werkgroep Eerste Communieviering

Namens de werkgroep:
Sylvia Bakker (582268),
Janneke Neefjes,
Roselijne Verdonschot en
Karin Kaagman

Contactadres: Sylvia Bakker-Van Ophem
Contactadres: Schenkeldijk 58, 1693 DN Wervershoof, tel. 582268

emailadres:     ecwerenfridus@gmail.com.